France 24 минава на HD в партньорство с Ericsson

През втората половина на годината France 24 планира да премине към HD

През втората половина на годината France 24 планира да премине към HD

Телевизионният канал France 24 поднови партньорството си с шведския доставчик на оборудване Ericsson за период от 5 години.

Договорът включва цялостна поддръжка и интегриране на ново оборудване за телевизионно излъчване, включващо HD системи за 5 студиа, с цел подобряване на качеството на услугите.

Ericsson ще проведе и специфично техническо обучение на служителите за работа с новата технология. Компанията спечели публичния конкурс, проведен от канала за международни новини и актуални събития.

France 24 планира разполагане на модерно оборудване, вкл. нови контролни помещения и HD студия. Каналът излъчва новини 24/7 до 250 милиона домакинства по целия свят на френски, английски и арабски.

През втората половина на годината France 24 планира да премине към HD, което ще изисква пълна модернизация на петте студиа и производствените системи през следващите месеци. Ericsson е разработила специален план за обучение, което ще продължи през цялата 2014 г.

Договорът с France 24 засилва влиянието на Ericsson в Европа и Франция в областта на управляваните услуги за телевизионни канали, коментираха от шведската компания.

Коментар