Солитрон нае офис в Sofia Airport Center

Sofia Airport CenterTishman International сключи договор за наем на офис площи в Sofia Airport Center със Солитрон България.

Критерии на компанията при избор на офис са включвали оценка на осигурената работната среда, техническата обезпеченост на сградата, оперативните разходи за поддръжка на офиса, както и удобствата около офиса като наличие на паркинг, зелени пространства, места за отдих и за спорт.

„Нашата политика е такава, че предлагаме най-доброто и като обслужване на клиентите си и като условия за работа на екипа. Условията, които ни предложи офис сградата на Sofia Airport Center напълно отговарят на критериите ни и на очакванията на нашите над 90 служители за оптимални условия на труд”, отбеляза Ралица Килиан, изпълнителен директор на Солитрон България.

Солитрон е сред водещите дистрибутори на информационно и комуникационно оборудване в страната. Компанията е представител на над 30 световноизвестни марки в България. Фирмата предлага редица продукти и готови IT решения на своите клиенти и партньори. Солитрон е втора по приходи в класацията ИКТ Top 100 на вестник ComputerWorld, но за сметка на това може да се похвали с ръст от 29% през 2012 спрямо 2011 година.

Припомняме ви, че проучване, проведено по поръчка на Tishman International в средата на миналата година показа кои са най-важните фактори за IT специалистите по отношение на  трудовата среда. Сред най-съществените фактори за едни от най-добре платените професионалисти у нас са удобствата около офиса. 43% от респондентите извеждат именно този фактор на първо място. Според изследването анкетираните са неудовлетворени от липсата на място за спорт – 61%,  48% биха искали да имат покрит паркинг, а едва 33% са доволни от зеленината и градините в офиса.

При завършването си Sofia Airport Center ще се състои от 180 000 кв.м офиси клас А и 30 000 кв.м първокачествени складови и логистични площи. Бизнес паркът се отличава с обширни зелени площи и централно езеро с места за сядане и разходка, разположени на площ от около 5,000 кв.м, които осигуряват приятно място за отмора на служителите. Вътре в офис сграда А2, зимна градина с фонтани и места за сядане, осигуряват приятна атмосфера и през по-студените месеци на годината.