Samsung ще инвестира в обучение на 400 000 младежи

„Има разминаване между реалността и начина, по който младежите биват подготвяни за модерни работни места”, заяви Съни Лий

„Има разминаване между реалността и начина, по който младежите биват подготвяни за модерни работни места”, заяви Съни Лий

Samsung си поставя за цел да достигне до над 400 000 младежи чрез своите образователни програми до 2019 г. , стана ясно на форум на компанията в Малага, Испания.

ИТ гигантът смята, че европейският технологичен бизнес е изправен пред липса на умения и затова компанията ще инвестира усилено в обучение на млади хора.

„Към този момент една четвърт от всички млади хора на възраст между 16 и 24 г. в Европа са безработни – това прави около шест милиона младежи, които не получават обучението, опита, независимостта и увереността, които биха придобили чрез продуктивна работа”, заяви Съни Лий, президент на Samsung Европа.

Според изчисления на Европейската комисия, към 2015 г. може да има около 900 хиляди свободни работни места за професионалисти в сферата на информационните и комуникационни технологии. „Очевидно е, че имаме разминаване между реалността и начина, по който младежите биват подготвяни за модерни работни места, в които движещи са технологиите”, допълни Лий в речта си на Samsung Forum.

Европейското ръководство на компанията заяви твърдия си ангажимент да инвестира в дигиталната образователна програма, която ще осигури на младите хора достъп до смарт технологии, умения и обучение.

Инициативата стартира през 2013 г. със „смарт класни стаи” за ученици на възраст 6-16 години в по-бедни райони на континента и с професионално обучение в „технологични институти” за младежи на възраст 16-24 г.

До края на 2014 г. програмата ще достигне до 45 197 ученици и до над 9 832 студенти. Към края на 2019 г. Samsung очаква повече от 400 000 младежи да се възползват директно от дигиталната й образователна програма.

Коментар