Ubuntu ще сменя файловия мениджър Nautilus

Canonical работи по подобряване на файловия мениджър в Ubuntu

Canonical работи по подобряване на файловия мениджър в Ubuntu

Ubuntu продължава да използва много GNOME приложения, вкл. файловия мениджър Nautilus (сега Files). Но това скоро ще се промени, според източници от разработчика на системата.

Изглежда, че Canonical не харесва начина, по който се разработва Nautilus. Липсват някои характеристики на файловия мениджър и компанията възнамерява да ги създаде сама.

В частност, Canonical планира да комбинира възможности, използвани при таблетите и смартфоните. С планираното превключване към unity8 във версия 14.10, ще започнe използването на обединени QML приложения, разкрива Оливър Грауърт от екипа разработчици на Ubuntu.

Ubuntu 14.10 се очаква да излезе през октомври тази година.Тогава новият файлов мениджър ще стане достъпен за всички платформи.

В момента разработчиците на Ubuntu събират мнения от общността, за да разберат какви функции са необходими. Скоро компанията ще публикува повече информация за предстоящите промени във файловия мениджър.

Коментари по темата: „Ubuntu ще сменя файловия мениджър Nautilus”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Моля ви не ограничавайте съзнанието си ….. Българщината …… Света се развива и трябва нови и нови и нови иноваций и разработки…. Ако всеки мисли така нямаше да има Facebook
    a mIRC.

  2. Mozo

    Ubuntu отдавна го застреляха. Не го ползвам от 11.10 насам. Минах на Arch и съм мега доволен. Няма нищо общо с тази боза. Жалко за хубавото дистро…

  3. Blah

    @Pesh: Подкрепям! Минах на Mint [MATE] и съм много доволен. Да не говорим колко по-бързо ми заработи машината. 🙂

  4. Pesh

    Щом има нещо за разваляне, то винаги ще се намери някой да го развали.
    Грижат се най-вече за потребителите на таблети и смартфони, а за хората с нормални десктоп компютри използвани за сериозна работа – вече никой не мисли.
    Зарязвам Ubuntu и минавам на Mint.

  5. Blah

    Какво липсва в него – поредния spyware, който да им рапортува с какви файлове работи потребителя ли?

Коментар