Кейти Пери стана кралица на Twitter

Кейти Пери постави рекорд в Twitter с 50 милиона последователи на своя микроблог

Кейти Пери постави рекорд в Twitter с 50 милиона последователи на своя микроблог

Кейти Пери стана най-популярната личност в Twitter за всички времена. Блогът на певицата привлече 50 милиона последователи, което е рекордно постижение в историята на социалната мрежа.

Преди половин година Кейти загуби битката за 40-те милиона последователи, отстъпвайки на Джъстин Бийбър. В подстъпите към 50-те милиона обаче канадският идол остана втори с постижение от 49,2 милиона, съобщи Mashable.com.

Трябва да се има предвид, че Twitter не премахва пасивните абонати, нито пък фалшивите и спам акаунти. Това означава, че част от последователите на Кейти Пери не са реални. Но същото важи и за нейните конкуренти за слава в мрежата.

Според сайта StatusPeople.com, който брои фалшивите последователи, около 34% от аудиторията на Кейти е нереална. Твърдението обаче се базира на изследване само на първите 50 000 последователи в нейния списък, което прави данните непредставителни.

Конкуренция на поп звездите в Twitter прави единствено президентът на САЩ Барак Обама. Той се нарежда на трето място по популярност в микроблогърската мрежа, следван от Лейди Гага и акаунта на видеосайта YouTube, който затваря Топ 5.

Коментари по темата: „Кейти Пери стана кралица на Twitter”

добавете коментар...

  1. китодар

    тва ако е тя е мнооо грозна:)

Коментар