Lenovo пуска хромбук с дизайна на Yoga

Екранът на Yoga се разтваря на 360 градуса

Екранът на очаквания хромбук Yoga ще се разтваря на 360 градуса

Партньорството на Lenovo и Google дава резултати. Китайкият ИТ гигант обяви нова серия лаптопи ThinkPad 11e series Chromebook под управление на операционна система Chrome OS.

Линията включва и хромбук в необичаен корпус, който се разтваря на 360 градуса – моделът превъплъщава концепцията Yoga, на която Lenovo залага в последно време.

Като цяло, всички нови хромбуци на компанията са насочени към сферата на образованието. Те имат здрави корпуси, усилени панти и портове и гумирани ръбове.

Устройствата са компактни, с 11,6-инчови екрани, като в допълнение – дисплеят на Yoga е сензорен, изпълнен по технология IPS. Издържат цял ден работа с едно зареждане на батерията, твърди производителят. Лаптопите стъпват на интелски процесори, но не се уточнява точно какви.

Всички модели имат светодиодни индикатори за безжична връзка, спящ режим и заряд на батерията, с помощта на които учителите могат по-лесно да контролират учениците. ThinkPad 11e series Chromebook се очакват на пазара тази пролет на цени, започващи от $349.

Коментар