Австралия даде мощно рамо на Bitcoin

Всеки притежател на биткойни в Австралия ще може да продава виртуалните пари срещу реални чрез новите терминали

Всеки притежател на биткойни в Австралия ще може да продава виртуалните пари срещу реални чрез новите терминали

След няколко удара от различни посоки, виртуалната валута Bitcoin получи солидна подкрепа от Австралия. Според местни източници, в страната ще бъдат инсталирани 100 терминала, през които хората ще могат да извършват транзакции и да обменят в реални пари криптовалутата.

Повечето държави не бързат да гласуват доверие на Bitcoin, но Австралия прави изпреварващ ход и възприе доброжелателно виртуалните пари. Освен това Bitcoin се радва на подкрепа от все повече компании, която я използват като средство за плащане на стоки и услуги.

Австралийската юридическа кантора LegalVision обяви, че също е готова да възприеме Bitcoin. Нейните клиенти ще могат да плащат за правни консултации чрез криптовалутата. По думите на изпълнителния директор Лаклан Мак-Найт, компанията е заинтересована от използване на иновативни и интерактивни решения за работа с клиентите.

„Искаме да видим в нашите клиенти ново поколение потребители, но които помагаме в режим онлайн. Избраният от нас метод за работа с Bitcoin може да стане напълно успешна платежна система. Така както нашите юристи често работят в режим онлайн, така и плащането в подобен формат с виртуална валута е напълно приемливо”, коментира Мак-Найт.

Всеки притежател на биткойни в Австралия ще може да продава виртуалните пари срещу реални чрез новите терминали, инсталирани в различни градове. Засега все още Националната банка не се е произнесла за ситуацията около Bitcoin.

В някои държави обаче правителствата издадоха присъда на криптовалутата, наричайки я балон и финансова пирамида. Но, от друга страна, все повече услуги по света предлагат възможности за плащане с криптовалута.

Коментар