Шега: Бил Гейтс не успява да се обнови до Windows 8.1

Бил Гейтс изглежда ще има доста работа като технологичен съветник на Microsoft

Бил Гейтс изглежда ще има доста работа в новата си роля на технологичен съветник на Microsoft

Първият работен ден на Бил Гейтс като технологичен съветник в Microsoft е започнал с фалстарт, пише хумористичното издание The New Yorker.

В продължение на няколко часа Бил Гейтс се е опитвал да инсталира на компютъра си обновлението Windows 8.1, но безуспешно. Процесът на инсталиране прекъсвал веднага след стартиране със съобщение за грешка, че компютърът се е сблъскал с непредвиден проблем и се нуждае от презареждане.

По обяд Бил Гейтс повикал на помощ новия CEO Сатя Надела. Но и неговите усилия да инсталира Windows 8.1 претърпели неуспех.

Според очевидци, пожелали анонимност, ситуацията била напрегната. Бил Гейтс принципно е спокоен човек, затова неговите думи, дочути от околните, предизвикали недоумение.

В „официален” коментар по случая, Microsoft посочва, че първият работен ден на Бил Гейтс като технологичен съветник е бил обучаващ и скоро той ще се върне към използване на Windows 7, шегува се изданието.

По-рано тази седмица Microsoft назначи за главен изпълнителен директор Сатя Надела – досегашен мениджър на облачното подразделение на компанията. Същевременно, Бил Гейтс, който беше председател на борда на директорите, се оттегли от поста, за да стане технологичен консултант на Microsoft.

Коментари по темата: „Шега: Бил Гейтс не успява да се обнови до Windows 8.1”

добавете коментар...

  1. До "Ха"

    Заглавието започва с “Шега: …”. Ама дай да плюем, преди да четем…

  2. mimosh

    Ей не му върви на тоя човек със “собствената” му операционна система, заби му навремето Уиндоуса с USB скенера, сега не ще да се ъпдейтне, ама както казват самите майкрософт – щом не става значи му е пиратски Уиндоуса 🙂

  3. Ха

    Прочетено и копирано от страниците на The New Yorker…. Един от хумурстичните сайтове на Щатите.
    Айде проверявайте ги тези неща. Едно време така писаха наляво и надясно как Google ще пуска интернет през тоалетната.

Коментар