Започнаха атаките срещу Сатя Надела

Йоахим Кемпин не очаква никакви иновации в Microsoft, докато начело е Сатя Надела

Йоахим Кемпин не очаква никакви иновации в Microsoft, докато начело на компанията е Сатя Надела (снимка: блог на Dan Lyons)

Броени дни след като беше назначен за главен изпълнителен директор на Microsoft, Сатя Надела трябваше да чуе остри критики по свой адрес.

Атаката дойде от бившия топ мениджър на компанията Йоахим Кемпин, работил в Редмънт цели 20 години – в периода от 1983 до 2002 г. Кемпин е твърде скептичен към назначението на Надела. „Това ми напомня на папата – ще има жестове, но не очаквайте никакви реални реформи”, заяви той, цитиран в популярен блог.

Ветеранът твърди, че в Microsoft няма да се случи нищо иновативно, докато Надела е генерален мениджър. Не е ясно обаче от какво е засегнат Кемпин, за да бъде толкова негативен към новия CEO.

Кемпин е откровено груб в критиките, твърдейки, че Надела никога не може да изрече думи като „потребител” или „устройство” и го определя като мекушав и слуга на големия бизнес. „Изглежда намериха овца, последовател”, язвителен е Кемпин.

Надела определя като главна цел на Microsoft по-бързото внедряване на иновации в бизнеса, припомня Кемпин. Най-добрият начин за това е продажбата на излишните дейности. Но според него, новият CEO няма да направи нито едното, нито другото.

Връщането на Бил Гейтс в Microsoft като технически съветник пък е наречено от Кемпин „нелепо” решение, което показва за пореден път, че двамата със Стив Балмър и занапред ще влияят на работата на компанията.

Надела не се нуждае от технически съвети. Ето защо назначението на Бил Гейтс за съветник се явява най-голямата шега от много време насам, казва Кемпин.

Коментари по темата: „Започнаха атаките срещу Сатя Надела”

добавете коментар...

  1. (o:

    Ей, най-накрая български сайт за новини, който си цитира източниците!

    Между другото, добре е да сте скептични към статии на Dan Lyons. Този едно време се занимаваше да се прави на “Fake Steve Jobs” и да пише умопомрачителни глупости. Неговият модел на “работа” е да оплюва където и когото свари, очевидно.

  2. Saevar

    в тоя Йоахим Кемпин май има нещо българско, плюе като българин и говори неясни работи пример:Надела никога не може да изрече думи като „потребител” или „устройство” и го определя като мекушав и слуга на големия бизнес. „Изглежда намериха овца, последовател”
    и после казва: Надела не се нуждае от технически съвети. Ето защо назначението на Бил Гейтс за съветник се явява най-голямата шега от много време насам, последно Надела може ли го или го неможе Я баце немойм го разберем 🙂

Коментар