Пазарът на LED осветление достигна $2 млрд. годишно

Търсенето на светодиодни лампи се е увеличило значително през последните години

Търсенето на светодиодни лампи се е увеличило значително през последните години

Глобалният LED пазар ще нарасне 12 пъти за десетилетие, сочи нов доклад на Lux Research. Към 2023 г. приходите от ефективни светодиодни технологии ще достигнат 25 млрд. долара.

Lux Research прогнозира, че пазарът ще расте средногодишно с 25 на сто през следващите 10 години, пише GreenTech.bg. Търсенето на светодиоди се е увеличило значително през последните години и пазарът вече е на стойност около 2 млрд. долара годишно.

Поддръжниците на технологията твърдят, че тя може да намали потреблението на енергия с до 80 на сто в сравнение с традиционните технологии за осветление. Това я прави идеална за широк спектър от приложения, вкл. офис, промишлено и улично осветление.

В момента навлизането на светодиодите е възпрепятствано от относително високите първоначални разходи. Очаква се обаче цените на LED пакетите да паднат с над 80 на сто, което ще доведе до значително намаление на крайната цена на стандартните LED модули.

Индустрията има готовност да осигури по-нататъшни технологични пробиви, които ще помогнат още повече за намаляване на разходите и навлизане на технологията в ежедневието, прогнозира Кристофър Хванг, сътрудник в Lux Research и водещ автор на доклада.

Коментари по темата: „Пазарът на LED осветление достигна $2 млрд. годишно”

добавете коментар...

  1. Иван Бойчев

    Поддръжниците на технологията (сред които съм и аз) не просто го “твърдят”, а представят доказателства за твърденията си – тестовете на различните лед крушки показват точно това 80-90% икономия на електроенергия. Нормално е всяка компания с големи разходи за ток да се насочи към LED решенията при положение, че цялата инвестиция може да се избие за 1-2 години. Това се нарича “оптимизация” на разходите, ако искате да научите повече за това хвърлете едно око на моя блог ledspotbg.blogspot.com.

Коментар