Samsung подготвя истински гъвкав смартфон

Смартфоните с тристранeн дисплей ще изиграят ролята на лакмус за търсенето на огъващи се устройства

Смартфоните с тристранни дисплеи ще изиграят ролята на лакмус за търсенето на огъващи се устройства

Гъвкавите телефони несъмнено ще станат следващият хит на пазара. Часът на подобни устройства може да удари още през следващата година…

Миналата година Samsung показа телефон с фиксирана извивка, без възможност за огъване при употреба. Сега корейската компания работи усилено по истински гъвкав телефон, който се очаква на пазара през 2015 г. Според публикация в The Korea Herald, новият модел ще може да се огъва под ъгъл 90 градуса.

Преди това обаче Samsung ще пусне фиксирано огънат смартфон с тристранен OLED екран, т.е. с допълнителни дисплеи от двете страни на корпуса. За първи път подобна разработка беше представена на изложението CES 2013 в Лас Вегас, но на пазара все още няма комерсиални продукти.

В хода на подготовката за пускане на новия тип устройства, Samsung ще направи значителни инвестиции в дъщерната си компания за дисплеи (Samsung Display), твърди анализатор от Hyundai Securities. Споменава се сумата от 2 трилиона вона (около $1,9 млрд.) на първия етап.

Според експерти от KDB-Daewoo Securities, смартфоните с тристранни дисплеи ще изиграят ролята на лакмус за търсенето на огъващи се устройства. Очаква се през втората половина на 2015 г. Samsung да пусне флагмански смартфон, който ще запазва работоспособност, дори когато се огъне на 90 градуса.

Коментари по темата: „Samsung подготвя истински гъвкав смартфон”

добавете коментар...

  1. emilia Nikolova

    Kolko pari e?????

  2. :o)

    Може ли един човек да обясни, защо по принцип някой би си купил гъвкав телефон?
    Ама не защото е модно, гъзарско или “най-новото”.
    Е така, една основателна причина?

Коментар