Неохим разчита на облачния Office 365

Екипите на Неохим имат достъп до своята е-поща навсякъде и от всяко устройство

Екипите на Неохим имат достъп до своята е-поща навсякъде и от всяко устройство

Най-големият химически завод в страната, Неохим, мигрира успешно към облачна услуга Office 365 за имейл комуникациите си, съобщи Microsoft България.

Решението обединява Microsoft Office, SharePoint Online, Exchange Online и Lync Online в една обща облачна услуга, която освен че отговаря на системните изисквания за е-поща, включва и редица други функции за по-висока производителност и комуникации на екипа в реално време.

Миграцията към Office 365 е преминала без прекъсване на работата. Сега служителите на предприятието могат да ползват пълната функционалност на Outlook в офиса, мобилно приложение Outlook Web App и мобилни устройства с Active Sync.

Преминаването към Exchange Online води до икономии, тъй като отпада нуждата от поддържане на скъпи съоръжения, вкл. за възстановяване след авария и непрекъснатост на бизнес процесите. Служителите имат достъп до своята е-поща навсякъде и от всяко устройство, а екипите могат да споделят календари и графици за срещи в движение.

„Основното ни изискване беше да осигурим достъп до услуги от всяка точка в света. Искахме да разполагаме и със силна защита срещу спам и зловреден софтуер, както и съвместимост с най-различни мобилни устройства”, сподели Татяна Райнова, ръководител ИОТО в Неохим.

Потребителските пощи са защитени от спам и зловреден софтуер, а ИТ специалистите на Неохим разполагат с възможности за наблюдение, контрол и карантина на опасни писма. Внедряването на Office 365 в Неохим е реализирано от ITCE, партньор на Microsoft.

„В началото на февруари представихме и нова облачна услуга за бизнес анализи Power BI за Office 365, която предлага ефективен начин за работа с данни с инструментите, които бизнеса използва всеки ден, като Excel”, заяви Петър Иванов, изпълнителен директор на Microsoft България, и допълни, че един от всеки 4 бизнес клиенти разчита на Office 365.

Коментари по темата: „Неохим разчита на облачния Office 365”

добавете коментар...

  1. интересно

    Браво колеги. Успех!

  2. Ван

    Да им е честит софтуерния троянски кон в гащите.

Коментар