Nokia Lumia Icon – 5-инчов смартфон с 20MP камера

На външен вид Lumia Icon прилича на своя предшественик Lumia 928

На външен вид Lumia Icon прилича на своя предшественик Lumia 928

Nokia и операторът Verizon Wireless обявиха официално новия смартфон на финландската компания – Lumia Icon, информация за който отдавна изтече в интернет.

Устройството работи под управление на операционна система Windows Phone 8 GDR 3 и се очаква на американския пазар по-късно този месец за 199 долара с двугодишен договор. Засега няма информация дали моделът ще излезе на други пазари.

На външен вид Lumia Icon прилича на своя предшественик Lumia 928, който се доставя ексклузивно от Verizon. Новият модел стъпва на четирядрен процесор Qualcomm Snapdragon 800 с тактова честота 2,2 GHz, допълнен с 2 GB RAM и 32 GB вградена флаш памет, без възможност за разширение с карти.

Сензорният екран ClearBlack AMOLED има диагонал 5 инча, резолюция Full HD (1920×1080 пиксела) и плътност 441 ppi. На гърба е монтирана 20-мегапикселова камера PureView на база 1/2,5″ CMOS BSI сензор с оптична стабилизация (OIS), диафрагма f/2,4 и двойна светодиодна светкавица.

Камерата поддържа запис на видео с резолюция 1080p при скорост 30 кадъра в секунда. Множество предварително инсталирани приложения, вкл. Nokia Camera, Creative Studio и Cinemagraph, повишават ефективността на камерата, възможностите за редактиране на снимките и споделянето им с приятели.

Подобно на Lumia 1520 и Lumia 1020, новият смартфон позволява създаване на два варианта на снимките – с висока резолюция 20 MP и стандартна 5 MP.

Nokia Lumia Icon включва безжични адаптери Bluetooth 4.0 и Wi-Fi a/b/g/n/ac, поддържа технология NFC, има порт USB 2.0 и използва nano-SIM карта. Налични са още FM-радио и функция за безжично зареждане Qi.

Устройството има размери 137x71x9,8 мм и тежи 167 грама заедно с батерията, която е с капацитет 2420 мАч. Ще се предлага на пазара в два цвята – бял и черен.

Коментари по темата: „Nokia Lumia Icon – 5-инчов смартфон с 20MP камера”

добавете коментар...

  1. jfk

    оо, пиленце – затова ли по-печените консултананти и търговци отдавна са с нокии и WP8 …

  2. maika ti

    Tapak, barai si 4epa s ulegofrenqsalia iPhone ili virusonositelite Android. Tolkoz da ste prosti ma ne biva…

  3. Anonymous

    Болен мозък????

  4. sda

    принципно, харесвам nokia… като телефони…
    това тука си е извращение, подходящо за поддрастващи изверги…. надявам се това nokia-microsoft добиче да загине в агония 🙂

Коментар