Xiaomi излиза извън Китай с класния смартфон Redmi

Redmi работи под управление на Android 4.2 с фирмен интерфейс Xiaomi MIUI v5

Redmi работи под управление на Android 4.2 с фирмен интерфейс Xiaomi MIUI v5

Хитовият китайския производител на смартфони Xiaomi показа в Сингапур новия си модел от висок клас Redmi. Устройството работи под управление на Android и се явява вариант на модела Hongmi (Red Rice), който излезе през миналата година.

Очевидно Redmi е бранд, с който Xiaomi ще атакува глобалния пазар, а премиерата в Сингапур е само първа стъпка от реализацията на този план.

Hongmi/Redmi работи под управление на Android 4.2 с фирмен интерфейс Xiaomi MIUI v5. Устройството има 4,7-инчов сензорен IPS екран с резолюция 720p, четириядрен процесор MediaTek с тактова честота 1,5 GHz, задна 8 MP камера, 1 GB оперативна памет,  4 GB вграден сторидж, който може да се разширява с карти microSD, и батерия с капацитет 2000 мАч.

Hongmi е един от най-популярните Android смартфони в Китай, благодарение на добрите си характеристики и ниската цена от $130. През ноември миналата година, при пускане на поредната партида Hongmi на пазара, Xiaomi продаде 100 000 броя за първите пет минути.

Компанията планира инвазия на световния пазар през настоящата година. Ще мине време обаче преди устройствата й да се появят на пазарите в Западна Европа и Северна Америка.

Според съоснователя на Apple Стив Возняк, Xiaomi трябва да пробва задължително възможностите си на американския пазар. Наскоро той заяви, че компанията притежава всичко необходимо, за да пробие в САЩ.

Коментар