Kickstarter падна жертва на хакери

Kickstarter препоръча на всички свои потребители да сменят паролите си за достъп

Kickstarter препоръча на всички свои потребители да сменят паролите си за достъп до акаунтите

Популярната краудфъндинг платформа Kickstarter стана жертва на хакерска атака. Откраднати са логини и пароли, имейл адреси и други данни.

Хакерите обаче не са успели да се доберат до информация от кредитни карти, уверяват от сайта, който помага на разработчици от цял свят да набират финансиране за своите проекти.

Пробивът е осъществен в сряда, 12 февруари. След разследване, Kickstarter потвърди в блога си, че платформата е била засегната от хакерска атака.

Хакерите са получили достъп до потребителски имена, имейл адреси, телефонни номера и кодирани пароли. От компанията уточняват, че само два потребителски акаунта са използвани неправомерно.

Твърди се, че не са изтекли действителни пароли, но има риск злонамерени лица с достатъчно компютърна мощ да кракнат кодираните пароли, в частност по-слабите от тях. Ето защо, всички потребители на Kickstarter трябва да създадат нови пароли за своите акаунти.

Компанията обещава, че в следващите месеци ще продължи да работи за подобряване на сигурността на платформата, за да предотврати подобни инциденти в бъдеще.

Коментар