Google ускорява Chrome с нова схема на компилиране

Двете последователни досега компилации вече се извършват едновременно, като така се спестява много време

Две последователни досега фази на компилиране вече се извършват едновременно, като така се спестява много време и се избягват някои проблеми при работа със сложни приложения

Нова бета версия на браузъра Chrome идва с голяма промяна, която обещава да ускори още повече считания за най-бърз браузър. Разработчиците са приложили технология, която изпълнява едновременно две последователни фази на оптимизация на кода. Резултатът е: по-отзивчиви JavaScript приложения и увеличена производителност на браузъра, пояснява Google в своя блог.

V8, технологията, която обработва JavaScript, отлага компилирането на функциите непосредствено до момента на изпълнението им. Подобно решение е бързо, но то не поставя фокуса върху оптимизирането на кода. Парчетата код, които се изпълняват много често, се компилират втори път от специален оптимизиращ компилатор.

Въпреки че втората фаза на компилиране отнема малко повече време, защото използва напреднали техники за оптимизация, в крайна сметка тя доставя много по-бърз код.

Промяната, която Google е направил, се свежда до следното – двете последователни фази на компилиране вече се извършват едновременно, като така се спестява много време и се избягват „заекванията” и отпадането на кадри при сложни приложения, каквито са игрите.

Засега промяната е въведена само в последната бета версия на Chrome. Потребителите ще усетят подобрението със следващата стабилна версия на браузъра.

Коментар