Мтел обяви нови тарифи за роуминг

roaming - featured-top

Таксата за роуминг в плана EU Roaming Unlimited се начислява единствено при отчетено потребление през съответния ден

От тази седмица Мтел предлага нови, по-изгодни тарифи за роуминг на частни и бизнес абонати.

Тарифата за частни лица EU Roaming Unlimited включва неограничено изпращат на SMS-и и сърфиране в интернет във всички държави от ЕС срещу 5,90 лв. с ДДС на ден. Таксата се начислява единствено при отчетено потребление през съответния ден.

За бизнес клиенти Мтел предлага тарифите Roaming Business pool EU & Balkans – това са комбинирани роуминг пакети за служители на фирмите. Валидни са във всички мрежи на ЕС, Албания, Босна и Херцеговина, Македония, Сърбия, Турция, Черна гора и Швейцария.

В зависимост от избрания вариант, бизнес абонатите получават до 8000 минути входящи и изходящи разговори към посочените държави и България, 8000 SMS-а и 8000 МВ интернет, като цената за минута, SMS или МВ, стига до 0,09 лв. без ДДС. Месечната такса на избрания пакет,  според включените в него минути, SMS-и и МВ, започва от 109 лв. без ДДС, съобщиха от оператора.

Междувременно, Европейската комисия изчисли, че телекомите изпускат пазар от около 300 милиона потребители на мобилни телефони, поради сега прилаганите стратегии за ценообразуване на роуминга.

„Потребителите ограничават в пределна степен използването на своя телефон и това не е в интерес и на компаниите”, коментира резултатите от проучване заместник-председателят на ЕК – Нели Крус.

Коментари по темата: „Мтел обяви нови тарифи за роуминг”

добавете коментар...

  1. Стела

    предложението наистина е добро и си заслужава да помислиш върху него, когато ти предстои пътуване.

  2. Наско

    то хубаво ще да е изцяло да го махнат този роуминг, но и това е добре лека полека да облекчават условията.

  3. Митко

    наближават празници, добре са се сетили да разнообразят още малко роуминга.

  4. cvc

    Mtel sa pylen shit

  5. Ласита

    Интересно предложение. Определено има нужда да се намалят сметките, когато говориш от чужбина. Преди време четох, че искат напълно премахване на роуминга. Може би един ден и до това ще се стигне. Евала на Мтел, че са гъвкави и постоянно предлагат някакви нови неща на клиентите си.

  6. Rapatonni

    Ще е много готино, ако EU Roaming Unlimited се използва космополитно и така колкото повече се ползва толкова по-добре за пторебителят, защото цената намалява на всеки 2 години. Ще е от полза за всеки един българин. Но стъпка по стъпка.

Коментар