Актьори четат книгите в новия сайт Audioknigi.bg

Audioknigi.bg предлага платен достъп до класически и съвременни произведения от български автори в аудио формат

Audioknigi.bg предлага достъп до класически и съвременни произведения от български автори в аудио формат

Продуцентска компания D&D Factory стартира новия си проект Audioknigi.bg, който дава достъп до ценни класически произведения и нови романи и разкази на съвременни български автори.

На сайта Audioknigi.bg в момента могат да се чуят и купят произведения на Иван Вазов, Алеко Константинов и Йордан Йовков, а съвременната българска проза е представена с книги на Алек Попов, Захари Карабашлиев, Ружа Лазарова, Михаил Вешим, Деян Енев и Радостина Ангелова.

„С Джони Пенков създадохме D&D Factory и Audioknigi.bg след дългогодишното слушане на чуждестранни аудио книги на английски, немски и други езици”, сподели Дениз Герганова, управител на D&D Factory.

„Като почитатели на аудио книгите, ние бихме искали и други хора – не само в България, но и българи, живеещи и работещи в чужбина, да се докоснат до този много удобен и модерен начин за общуване с книгите – слушането им”, допълни Герганова.

Сайтът поддържа и специална секция с безплатни аудио книги, която стартира с поредицата „Телефонните разговори на Джони Пенков”, достъпна в три части.

Екипът на Audioknigi.bg работи с талантливи български актьори. Романите и разказите, записани до момента, са прочетени от утвърдени професионалисти като Стоян Алексиев, Ицко Финци, Илиана Коджабашева, Никола Стефанов, Стефан Иванов и Стефан Младенов.

„За един актьор да запише аудиороман е висш пилотаж. Той трябва да се внедри в историята и да я излъчи”, сподели Стоян Алексиев.

D&D Factory е отворена към предложения от читатели, като в специална форма на сайта всеки може да си пожелае коя да е следващата книга, която да бъде записана. „С радост ще обсъдим възможностите да създадем аудио книга с всеки автор, който желае да запише произведението си”, казва Дениз Герганова.

Аудиокнигите се предлагат на цени от 10 и 14 лв. Плащането става през PayPal или EPay.bg, след което книгата се сваля директно от сайта.

Коментари по темата: „Актьори четат книгите в новия сайт Audioknigi.bg”

добавете коментар...

  1. Ради Иванова

    Благодаря за връщането на Никола Стефанов, макар и засега само в “аудио формат” на българска сцена !

  2. Юли

    Най-сетне!
    Благодаря!

Коментар