Израел предупреди за рискове от Bitcoin

Още една влиятелна държава обмисля регламент за Bitcoin, след като централните банки по целия свят изпитват натиск да реагират на криптовалутата.

Израел предупреди гражданите си за рискове, свързани с използване на децентрализираната виртуална валута, и заяви, че разглежда възможности за регулация на Bitcoin.

Основната причина за предупреждението от страна на Израел е волатилността на криптовалутата, предаде Ройтерс.

Само преди няколко месеца един биткойн достигна цена $1200, но няколко седмици по-късно претърпя пълен крах, след като големите икономики в света започнаха да изразяват опасения относно Bitcoin чрез техните централни банки. В момента един биткойн се търгува за около $620.

Централната банка на Израел съобщи, че проучва различните гледни точки, свързани с употребата и търговията с виртуални валути. Според изявлението, проучват се макро ефектите, правният статут и регулирането на Bitcoin, рисковете от пране на пари и финансиране на тероризъм, данъчното облагане и защитата на потребителите.

Набляга се на честата употреба на Bitcoin в незаконни дейности като пране на пари, тъй като сделките с криптовалутата са анонимни и трудно се проследяват.

Коментари по темата: „Израел предупреди за рискове от Bitcoin”

добавете коментар...

  1. Ivan

    Всичко това го правят банките сами си дават права и сами си узаконяват собствените си незаконни дейности като пране на пари измами с кредити, лехварство, изземване на имущество и много още.

    По-големи узаконени престъпници от самите банки няма!

  2. коректор

    да, не 260, а 620

  3. nrusanov

    Извинете ама пишете пълни глупости. Позовали сте се на грешна информация за цената на валутата, ако следтите цената само в mtgox сте прави, но всеки, който се занимава с биткойни ще ви каже, че те са най-големите мошеннци. Цената в mtgox ще продължи да пада, не заради валутата ами заради некомпетентното управлеие на сайта. Който в рамките на по-малко от денонощие го хакнаха два пъти. Нормално е хората да изтеглят капипталите си от него и да се пренасочат към другите два най-големи пазара, които разбира се в момента са в подем.

    За справка:

    Bitstamp – 628 $
    BtcE – 612 $

Коментар