MWC 2014: Ericsson ще покаже нова ТВ платформа

Ericsson интегрира платена ТВ услуга с възможности за персонализация, интерактивност и разделяне на множество екрани

Ericsson интегрира платена ТВ услуга с възможности за персонализация, интерактивност и разделяне на множество екрани

Шведската компания Ericsson планира да изгради екосистема за телевизия на бъдещето – навсякъде, на всяко устройство, която еволюира заедно с потребителя. На Световния мобилен конгрес (MWC 2014) в Барселона следващата седмица Ericsson ще представи иновативни решения в сферата на телевизията и медиите.

Проектът „Future TV Anywhere” обещава да трансформира зрителското изживяване. Ericsson интегрира платена ТВ услуга с възможности за персонализация, интерактивност и разделяне на множество екрани (мозайка) за ОТТ (Over the Top) услуги.

В момента потребителите използват множество услуги за видео съдържание и сменят между няколко устройства с различни възможности за гледане. ТВ операторите, от своя страна, са изправени пред предизвикателството да предлагат иновативни и ефективни услуги с все по-бързи темпове.

Платформата „Future TV Anywhere” внася уеб технологии в света на ТВ операторите. Това ще им помогне да комбинират многообразното съдържание на платената телевизия с интерактивността и възможността за разделяне на множество екрани на (OTT) видео услугите.

Ericsson проектира цялостна интегрирана платформа, базирана на уеб и облачни технологии, за доставчиците на платени телевизионни услуги. Новият софтуер дава възможност на ТВ операторите да реагират бързо на променящия се пазар чрез внедряване на нови услуги и капацитет за големи натоварвания, обикновено свързвани с предавания на живо.

В допълнение, системата прави анализи въз основа на мащабна база данни, за да помогне на операторите да управляват новите инвестиции. При проектиране на платформата, Ericsson отчита прогнозата, че до 2020 г. ще има поне 50 милиарда свързани устройства, от които 15 милиарда ще предлагат видео съдържание.

Коментар