TeleTech поглъща перлата на аутсорсинга у нас

Присъдиняването към TeleTech обещава отлични переспективи пред служителите на Софика Груп, заяви Стефан Бумов

Присъдиняването към TeleTech обещава отлични переспективи пред служителите на Софика Груп, заяви Стефан Бумов

Американската компания TeleTech Holdings, водещ доставчик на аналитично и технологично базирани клиентски решения, обяви, че придобива най-голямата българска аутсорсинг компания – Софика Груп.

Сделката предвижда Софика Груп да стане част от направлението „Customer Management Services” на TeleTech, което ще предоставя услуги за „управление на жизнения цикъл на клиентa” (CLM) през множество канали, на над 18 езика в Централна и Източна Европа.

Окончателното споразумение вече е подписано и придобиването ще приключи следващата седмица. Стойността на сделката не се съобщава.

„Придобиването на българската компания ни дава възможност да разширим мултиканалните услуги и езиковите способности, за да обслужваме нашата увеличаваща се клиентска база”, коментира Мартин ДеГето, главен оперативен директор на TeleTech.

Стефан Бумов, изпълнителен директор на Софика Груп, заяви от своя страна, че присъединяването към TeleTech обещава да създаде отлични перспективи пред служителите и компанията.

Софика Груп е създадена през 2004 г. и е най-голямата българска компания в областта на предоставяне на услуги за управление на клиенти. В нея работят 800 специалисти, които обслужват клиенти на повече от 15 езика. Софика Груп има офиси в София, Пловдив и Скопие.

Коментари по темата: „TeleTech поглъща перлата на аутсорсинга у нас”

добавете коментар...

  1. Ганчо

    Emi, големи глупости си написала, ама много големи…

  2. Emi

    Тази фирма пропада все по-надолу . Най -голямата друг път затова от 300 човека персонал през 2013 година май месец останаха 100 човека 50 в София и 50 в Пловдив. И си преместиха базата в Пловдив , за да плащат по-малко на работниците си – 330лв заплата . Излагация за тази фирма , трябва да я затворят и без това е пред фалит и експлоатират работниците си!

  3. ммм

    Така е Щатите печатат хартийки, и купуват интелекта и бизнеса на другите,….

  4. Иван

    Уволнение !!!

  5. Калоян

    Мартин Д’гето е от Сторгозия д’ге

Коментар