XchangE – самоуправляема кола с функции на офис

Иновативният дизайн на XchangE позволява на двете предни седалки да се сгъват назад, като така се образува мобилно работно място и място за срещи

Иновативният дизайн на XchangE позволява на двете предни седалки да се сгъват назад, като така се образува мобилно работно място и място за срещи

Регус обещава поредна революция на работното място. Компанията за доставка на гъвкаво работно пространство е създала концептуален модел на самоуправляем автомобил, показващ как може да се преобрази начинът, по който хората работят, срещат се и пътуват.

Възможностите за работа от „трето място” (освен от офиса и от дома) могат да включват колата, както и други транспортни центрове. Концепцията на Регус преобразява колата в напълно оборудван офис и място за срещи.

Регус си партнира с компанията Rinspeed при създаване на концептуалната кола XchangE, която ще бъде представена на автомобилното изложение в Женева през март. Пътуването с нея ще бъде времето, през което професионалистите правят бизнес.

Иновативният дизайн на XchangE позволява на двете предни седалки да се сгъват назад, като така се образува мобилно работно място и място за срещи, предназначено за четирима души. Информационно-развлекателните системи на колата позволяват на пътниците да се свързват с офиса, да работят или да правят презентации на лаптоп.

Така задръстванията по пътя към летището, например, се превръщат в продуктивно време „в офиса”. В проучване на Регус сред повече от 20 000 души в цял свят 75% от бизнесмените са посочили, че тази гъвкавост по време на работа увеличава продуктивността.

XchangE се вписва в стратегията Regus Express, която предвижда бизнес съоръжения с пряк вход (walk-in business facilities), работни пространства на пътната и магистралната мрежа, както и други транспортни центрове, вкл. железопътни гари, бензиностанции на магистрали, а също – с подкрепата на Shell – бензиностанции в цял Берлин.

„Автономните коли вече не изискват наблюдение на пътя от страна на шофьора, така че има възможност за по-ползотворно използване на времето”, коментира новата концепция Франк Риндеркнехт, основател и главен изпълнителен директор на Rinspeed Inc.

Коментар