Студенти се срещат с бизнеса на BEW 2014

В периода от 10 до 20 март ще се проведат инженерни състезания, отворени за участие на студенти от цялата страна

В периода от 10 до 20 март в Технически университет – София ще се проведат инженерни състезания, отворени за участие на студенти от цялата страна

Студенти и потенциални техни работодатели ще се срещнат през март в ТУ София, където ще се проведе четвъртото издание на BEST Engineering Week 2014.

Седмицата се организира в рамките на европейския проект „E-skills for jobs 2014”, изпълняван у нас от БАИТ. В периода от 10 до 20 март ще се проведат инженерни състезания, отворени за студенти от цялата страна. Те следва да се регистрират, като попълнят формуляр за участие, а одобрените кандидати ще формират отбори от по 3-ма или 4-ма души.

Състезанията ще са в две категории, даващи възможност на студените да покажат практически и теоретични умения. Темите на състезанията се задават от компаниите-спонсори на събитието. Към момента такива са Stanga One, Jhonsan Controls, Ontotext, SAP Labs Bulgaria, Vivacom, Scania, Schneider Electrics и др.

Седмицата дава шанс на студентите да се срещат директно с представители на желана от тях компания и да обсъдят възможности за стаж и по нататъшно кариерно развитие в нея. Очаква се над 140 студенти да посетят BEST Engineering Week 2014.

Коментар