MWC 2014: Microsoft разкри Windows 8.1 Update 1

Windows 8.1 Update 1 ще внесе подобрения в интерфейса, който ще улеснят работещите с мишка и клавиатура

Windows 8.1 Update 1 ще внесе подобрения в интерфейса, който ще улеснят работещите с мишка и клавиатура

Micorsoft представи следващото голямо обновление на операционната си система Windows 8.1 на Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC 2014).

Windows 8.1 Update 1 ще излезе тази пролет, внасяйки подобрения за потребители, които работят с мишка и клавиатура, а не със сензорен екран, съобщи Джо Белфиоре, мениджър на бизнеса със смартфони, таблети и РС в Microsoft.

Обновлението ще включва отделни бутони за изключване на компютъра и за търсене в екрана Start на Windows 8.1 – функционалности, които потребителите поискаха от Microsoft.

Компанията е опростила също пускането и превключването между WinRT приложения от панела за задачи в десктоп средата на Windows 8.1. Предвижда се и нов потребителски интерфейс за десния бутон на мишката, както и за затваряне на приложенията.

Като цяло, промените целят да опростят работата на потребителите с Windows 8.1 и да направят WinRT интерфейса по-удобен за използване с мишка и клавиатура. Очаква се Update 1 да излезе официално през април, когато ще се проведе конференцията за разработчици Build.

В допълнение, обновлението на Windows 8.1 ще намали изискванията към хардуера. Производителите на РС ще могат да използват Windows 8.1 на устройства с 1 GB RAM и 16 GB вградена флаш памет. В резултат на това се очакват повече евтини таблети с новата ОС.

Миналата седмица Блумбърг съобщи, че Microsoft ще намали цената на лицензните такси за Windows 8.1 със 70% – от 50 на 15 долара – за компютърни устройства с цена под 250 долара. Някои анализатори съветват Microsoft да дава безплатно на производителите Windows Phone за смартфони и Windows 8.1 за таблети.

Коментари по темата: „MWC 2014: Microsoft разкри Windows 8.1 Update 1”

добавете коментар...

  1. Стефо

    Ко речи?

  2. r

    АБСОЛЮТНО НЕПОДГОТВЕН!

  3. Дечи

    Малко неподготвен се изказваш.

  4. yuriy

    Нaй нaкрaя рaзбрaхa че никой не искa тъпaтa им прогрaмa . Aндроид ще ги удaри ив сегментa нaперсонaлните компютри.

Коментар