MWC 2014: AMD съвместява Android и Windows на един РС

С технологията на BlueStacks, потребителите могат да превърнат своите AMD Windows-базирани компютри в устройства, готови за работа с Android

С технологията на BlueStacks, потребителите могат да превърнат своите AMD Windows-базирани компютри в устройства, готови за работа с Android

AMD подготвя решение с две операционни системи – Windows и Android, оптимизирано за ускорените хибридни процесори APU, стана ясно на Световния мобилен конгрес в Барселона – MWC 2014.

През второто полугодие на пазара ще излезе BlueStacks дву-ОС Android решение, разработено съвместно от AMD и BlueStacks, което ще осигури пълноценна работа с Android приложения на избрани Windows таблети, 2-в-1 системи, ноутбуци и десктоп компютри с AMD процесори.

Виртуализираното Android решение, обявено на CES по-рано тази година, дава достъп до едновременно работещи Windows и Android среди върху AMD-базирани системи. Няколко търговци, вкл. Elkjop Group, ще предложат решението  на пазара в EMEA. При покупка на AMD-базирани PC, потребителите ще могат да избират и AMD-BlueStacks ъпгрейд. Разширението хвърля мост между мобилните джаджи и РС-тата и не се нуждае от допълнителен драйвер или поддръжка.

Ритейл версията на BlueStacks, работеща на Windows PC с избрани AMD APU чипове,  предлага добре познат Android потребителски интерфейс, вкл. настройки, конфигуриране и контроли, както и възможност за работа с Android приложения в прозорец или на цял екран, с пряк достъп до графичната мощност на AMD системите.

Решението поддържа стотици хиляди Android приложения от различни източници, както и синхронизация между същите приложения, които работят на компютъра и на Android джаджите на потребителите. Осигурена е съвместна работа с директно споделяне на файлове, което дава възможност за достъп на Android приложенията до файлове, съхранявани в Windows файлова система, както и поддръжка на сензори като вградени камери, акселерометър, жироскоп и др.

С технологията на BlueStacks, потребителите могат да превърнат своите AMD Windows-базирани компютри в устройства, готови за работа с Android и да ползват огромното разнообразие от мобилно съдържание, игри и приложения, както и да синхронизират информацията с мобилните си телефони, коментира Розен Шарма, CEO на BlueStacks.

На практика, потребителите получават възможност за Android развлечения и работа с други полезни приложения, заедно с бизнес програмите и игрите под Windows на едно единствено РС. Решението няма да изисква от потребителя да излезе от едната операционна система, преди да започне да работи с другата – то виртуално пуска Android в Windows.

Къстомизацията, настройките и другите възможности очаквани от едно Android устройство са достъпни в Windows средата. Ритейл решението също поддържа синхронизация на двете среди чрез услуга на BlueStack, наречена FoneLink, която дава възможност на AMD Windows-базираните PC да станат разширения на Android мобилни устройства и обратно.

Коментар