Нова тревога обзема ИТ мениджърите

Най-голямото безпокойство на ИТ мениджърите вече не е сигурността на фирмените мрежи. Това, което не дава покой на специалистите, отговорни за функционирането на ИТ системата и респ. на бизнеса, е осигуряването на постоянен достъп до интернет.
Изводът е от ново проучване на Symantec Global Services, в което преобладаващата част от анкетираните ИТ мениджъри са посочили като основна грижа достъпа до интернет, а не защитата от атаки срещу фирмените изчислителни ресурси.
Като причина за смяна на приоритета в съзнанието на отговорниците за ИТ анализаторите посочват отношението на началниците, които все повече се гневят от липсата на достъп до интернет. Ето защо проблемите със сигурността отиват на втори план за ИТ мениджърите.
Проучването установява също снижаване на нивото на компютърна грамотност у обикновените потребители, що се отнася до мрежовата сигурност. ИТ мениджърите пък смятат за неефективни и безполезни тренингите на персонала.
В географски план, най-притеснени за работоспособността на компютърните мрежи и удовлетворяване на изискванията на ръководството са ИТ мениджърите в Америка, следвани от европейските си колеги със средна загриженост и накрая са азиатците – с ниско ниво на загриженост.

по темата: „Нова тревога обзема ИТ мениджърите”

добавете коментар...

  1. Ханс

    Всички се разболяват от Интернет пристрастеност. Е, аз съм се поизлекувал или така си мисля 🙂

Коментар