Агра 2014: Wi-Fi и LED помагат на фермерите

Елитни породи животни и технологии за тяхното отглеждане ще бъдат показани на „Агра 2014” в Пловдив

Елитни породи животни и технологии за тяхното отглеждане ще бъдат показани на „Агра 2014” в Пловдив

Безжични, LED и други актуални технологии подпомагат фермерите в отглеждането на животни. Иновации в тази област ще бъдат показани на Международната селскостопанска изложба „Агра” в Пловдивския панаир от 4 до 8 март.

Система за откриване на разгонени животни чрез Wi-Fi e включена в експозицията на „ГВ Агри”. Оборудването помага да се подобри плодовитостта на крави и юници. Датчици засичат промените в поведението на животните и сигнализират кога е най-подходящият момент за зачеване. Данните са достъпни на смартфон, таблет или лаптоп.

Сред другите иновации, очаквани на „Агра 2014”, е системата eHeat, която поддържа оптимална температура в боксовете на прасенцата чрез софтуер, вграден в отоплителния панел. Икономичното решение ще бъде представено от датската компания „Animal Care ApS”, съобщиха от панаира.

Икономично LED осветление за кравеферми е иновация от световен мащаб, с чиято помощ денят се удължава с 8 часа, а това повишава продуктивността и подобрява състоянието на кравите. Решението ще може да се види на щанда на „Алфа-микс” заедно с друга иновация – мобилна доилна машина, подходяща за малки семейни ферми. Осветителна технология за стимулиране на добива на мляко е изобретила и фирма „Ира-Д”.

Точно и икономично дозиране на храната за животни осигурява системата  Siloking Wireless. Новият безжичен терминал се използва за управление на смесители и разпределители на фураж. Технологията ще бъде представена от „Марпекс агро”, Русе.

Очаква се над 30 000 посетители от страната и чужбина да разгледат експозициите на компании от 22 държави по време на „Aгра 2014” в Международен панаир Пловдив.

Коментари по темата: „Агра 2014: Wi-Fi и LED помагат на фермерите”

добавете коментар...

  1. бъдещето днес

    Днес при кравите и прасетата, утре очаквайте и във вашата фирма “иновация от световен мащаб, с чиято помощ денят се удължава с 8 часа, а това повишава продуктивността и подобрява състоянието на /служителите/. И “датчици да сигнализират кога е най-подходящият момент за зачеване” …

Коментар