Google ще разчиства мрежата от „скрейпър” сайтове

Мат Кът обяви нова система на Google за докладване на сайтове скрейпъри

Мат Кът обяви нова система на Google за докладване на сайтове скрейпъри

Google създаде нова система за докладване на „скрейпър” сайтове, които копират съдържание от други сайтове и печелят от реклама.

„Ако видите скрейпър URL, който изпреварва по ранг оригиналния източник на съдържание в Google, моля кажете ни за него”, пише в блога си Мат Кът, ръководител на отдела за уебспам в интернет гиганта.

Скрейпър (scraper) сайтовете обикновено копират цялото съдържание на други сайтове. Те се създават, за да събират приходи от реклама или да манипулират класирането в търсачките чрез връзки към други сайтове.

Подобно поведение в мрежата е неприемливо за Google. Позиционирането на скрейпър сайтове пред оригиналните е проблем, чието решаване изисква промяна в алгоритмите на Google.

Ето защо, интернет компанията търси съдействие от страна на потребителите при идентифициране на сайтове скрейпъри. Потребителите, които искат да помогнат, трябва да попълнят Scraper Report, който съдържа URL на оригиналния сайт, URL на скрейпър сайта и линк, показващ, че търсачката класира неправилно скрейпър сайта пред оригиналния.

Коментари по темата: „Google ще разчиства мрежата от „скрейпър” сайтове”

добавете коментар...

  1. Водещ

    тия не могат да си навият на алчноста

Коментар