Идва безплатна версия на Windows 8.1

„Windows 8.1 with Bing" ще се разпространява напълно безплатен или като много евтин ъпгрейд за потребители на Windows 7 (снимка: Wzor.Net)

Windows 8.1 with Bing ще се разпространява безплатен или като евтин ъпгрейд на Windows 7 (снимка: Wzor.Net)

Microsoft работи по нова версия на Windows 8.1, която ще се предлага безплатно като ъпглейд за потребители на Windows 7.

Известна като „Windows 8.1 with Bing”, системата ще предложи вградени приложения и клауд услуги на Microsoft, вкл. Office, Skype, One Drive и Bing функционалности, съобщи ZDNet.com.

Новата платформа ще се разпространява под свободен лиценз, като напълно безплатен или много евтин ъпгрейд за потребители на Windows 7. Целта на Microsoft е да накара колкото се може повече потребители да превключат към модерната операционна система Windows 8.1.

Същевременно, Microsoft може да предложи „Windows 8.1 with Bing” и на РС производителите като част от плана си да намали цената на лиценза и така да стимулира пускането на повече и по-достъпни потребителски устройства – компютри и таблети с Windows.

Очаква се също обновлението Windows 8.1 Update 1 да има скромни изисквания към хардуера – само 1 GB RAM и 16 GB сторидж на таблети и РС. Това също би допринесло за появата на по-достъпни Windows 8.1 устройства.

Засега Microsoft не е коментирала появилите се информации за безплатна Windows платформа. Подобен ход несъмнено ще отложи плановете на някои потребители да мигрират към алтернативи като Ubuntu или Chrome OS.

Коментари по темата: „Идва безплатна версия на Windows 8.1”

добавете коментар...

  1. Mozo

    Леопардите да си бягат в джунглата. А тия, ако имат за скромни 16 Gb място за прясно инсталирана ОС, да ходят да се гръмнат.

  2. noname@mail.com

    След безплатния “леопард” – безплатна осмица.
    Някои вече си ползваме безплатен линукс – защото така ни харесва!

Коментар