USB Guard – спира вирусите от преносими устройства

USB Guard е малка и дружелюбна програма, която предпазва от инфекции, идващи от сменяемите сторидж устройства, и следи процесите при стартиране. За целта програмата сканира включените към USB устройства за вируси и други типове заплахи, които може да се пренесат в компютъра.

USB Guard има за основна задача да следи за безопасността на съдържанието на USB устройствата и да не позволи инфектиране на РС-то

USB Guard следи за безопасността на USB устройствата и не допуска инфектиране на РС-то

Програмата работи ненатрапчиво в системната лента и се показва в изскачащ прозорец само когато бъде свързано ново устройство към някой от USB портовете. Както подсказва името й, USB Guard има за основна задача да следи за безопасността на съдържанието на USB устройствата и да не позволи инфектиране на РС-то.

USB Guard моментално открива и изтрива „autorun” вируси от флаш-базираните устройства. Програмата позволява сканиране на всеки открит диск (преносим или не) за вируси или зловредни файлове и в случай, че открие такива, ги премахва.

Приложението има също функции за управление и мониторинг на стартиращите процеси, които засичат необичайни и подозрителни активности, считани за потенциални заплахи. USB Guard се разпространява безплатно като софтуер с отворен код.

Даунлоуд: USB Guard

Коментар