Смартфоните ще продължат чувствата ни

Иновациите при смартфоните предстоят, убеден е новият CEO на Qualcomm – Стив Моленкопф

Иновациите при смартфоните предстоят, убеден е Стив Моленкопф

Иновациите в смартфоните тепърва предстоят. Или поне така обещава новият шеф на Qualcomm Стив Моленкопф, който поема управлението след 20 години стаж в един от основните производители на мобилни процесори.

Анализаторите прогнозират, че тази година световните доставки на смартфони ще нараснат с 19%, спрямо 39% през 2013-та. Темпът на растеж ще намалява в следващите години, за да стигне до 6% през 2018 г.

Много хора си мислят, че вече почти всеки човек има смартфон. Това е вярно, но само за отделни региони, коментира Моленкопф пред Ройтерс. По неговите думи, в бъдеще ще се появят много нови устройства, които ще отговорят на потребностите на хората по целия свят.

В момента Qaulcomm работи над технологии, които имитират дейността на мозъка при възприемане и анализ на информация. Някой ден ще стигнем до точка, при която телефоните ще станат продължение на всички човешки чувства, прогнозира CEO-то на компанията.

Разработваните от Qualcomm технологии ще способстват и в бъдеще за ръста на умните телефони, въпреки опасенията на някои експерти, че добрите дни за смартфоните вече са отминали.

Предвид опита на Моленкопф в мобилната индустрия, неговите прогнози могат да се приемат с голямо доверие. Той работи в Qualcomm вече 20 години, като напоследък изпълняваше функциите на оперативен директор, а преди това контролираше процесорния бизнес на компанията, в частност решенията за 4G.

Моленкопф бе назначен за CEO на Qualcomm през декември 2013 г. Той смени на поста Пол Джейкъбс, който остана председател на борда на директорите. Тази седмица Моленкопф встъпи официално в новата си длъжност.

Коментари по темата: „Смартфоните ще продължат чувствата ни”

добавете коментар...

  1. Б.Б.

    идва време когато смартфона и човека ще обменят чувства един към друг, абе голяма любов и ще си обменяме комплименти на свети валентин

  2. dbx

    Честно казано не разбирам смисъла на заглавието на темата.

Коментар