PocketBook Aqua – водоустойчив е-четец

Е-четецът предоставя екран от типа E-Ink с ниска резолюция и 4 GB вградена памет

Е-четецът предоставя екран от типа E-Ink с ниска резолюция и 4 GB вградена памет

PocketBook Aqua е един от малкото четци на е-книги на пазара, устойчиви на вода. Подобна характеристика не е за пренебрегване, като се има предвид, че много хора ползват четците при най-различни условия – докато се хранят или пият, например, или пък в басейна.

Освен че е направила своето устройство устойчиво на вода, PocketBook се е погрижила да го защити и от прах, давайки допълнително предимство на Aqua.

Е-четецът предоставя екран от типа E-Ink с ниска резолюция и 4 GB вградена памет, която за съжаление не може да се разширява, поради липсата на microSD слот. Но и този обем е достатъчен за побиране на голям брой е-книги.

Aqua ще остане функционален дори под вода – на дълбочина до 1 метър, в продължение на 30 минути

Aqua ще остане функционален под вода на дълбочина до 1 метър, в продължение на 30 минути

Устройството поддържа Wi-Fi комуникация и разчита на процесор с тактова честота 1GHz, допълнен от 256 MB RAM. Сертификатът за съответствие със стандарта IP57 означава, че Aqua ще остане функционален дори под вода – на дълбочина до 1 метър, в продължение на 30 минути.

PocketBook Aqua работи под управление на собствен софтуер, идва с множество речници и поддръжка на файлове ePub и PDF. Моделът е достъпен на европейския пазар на цена от 109 евро.

Коментар