Разбулиха мистерията около създателя на Bitcoin

64-годишният Дориан Прентис Сатоши Накамото – американец с японски произход – е истинският създател на криптовалутата Bitcoin, твърди разследвате на Newsweek.

„Бащата” на виртуалните пари живее в Сан Бернардино, недалеч от Лос Анджелис. Той е завършил Политехническия университет на Калифорния и е баща на шест деца.

Проучването на Newsweek, извършено от Лия Макграт Гудман, е отнело два месеца, като са изследвани данни от Националния архив за натурализираните граждани на САЩ.

Сатоши Накамото се увлича по моделиране на локомотиви и изглежда като обикновен човек, въпреки че състоянието му се оценява на над 1 милиард долара. Създателят на биткойните кара Toyota Corolla CE.

За кариерата на Дориан Прентис Сатоши Накамото се знае малко – например, че е участвал в някои секретни проекти на американските военни. В последните години Накамото изпитва сериозни проблеми със здравето.

На въпрос за Bitcoin той отговаря, че вече не участва в това начинание и не може да го коментира. Всичко е предадено в ръцете на други хора, с които Накамото не е свързан, по неговите твърдения.

Коментари по темата: „Разбулиха мистерията около създателя на Bitcoin”

добавете коментар...

  1. Иван

    “за мат’ряла” – нищо не ти се разбира нито какво искаш да кажеш нито твоят пролем.

  2. за мат'ряла

    open source
    ако беше лицензиран от трибуквените ще ли някай да го ползва

  3. Петко

    Не си прав “за мат’ряла” проекта е Open Source преведено на български програмния код е свободно достъпен за всеки който иска да го види как работи.

    Това е експеримент за бъдещето все още не сме напълно узрели за такава система. Но важното е да се пробва тества и разработва за бъдещи поколения в новия свят изграден на основите на глобализацията.

  4. за мат'ряла

    биткойна=май задокеана ползват компют мош за да разкодират китайския трафик

Коментар