Известия за ъпгрейд на компютрите с Windows XP

Поддръжката на Windows XP изтича на 8 април – след тази дата Microsoft няма да пуска обновления на сигурността и да затваря уязвимости

Поддръжката на Windows XP изтича на 8 април – след тази дата Microsoft няма да пуска обновления на сигурността и да затваря новооткрити уязвимости в 12-годишната операционна система

Microsoft пусна обновление за Windows XP, което ще уведомява потребителите, че трябва да преминат към по-нова операционна система.

„Пачът” се разпространява през системата Windows Update до всички десктоп компютри, работещи под управление на Windows XP, и е част от кампанията на Microsoft за ускоряване на прехода от 12-годишната ОС към Windows 7 или 8.1.

Известието съдържа линк към сайта на Microsoft, където потребителите могат да получат помощ за преход към ОС – информация и инструменти за прехвърляне на данните на нов РС с Windows 8.1.

Microsoft е оставила възможност на потребителите да забранят показването на уведомленията за преход към нова операционна система. Софтуерният гигант твърди, че целта на подобна кампания е да информира потребителите, че поддръжката на Windows XP скоро ще изтече, което означава, че компютрите с 12-годишната ОС ще бъдат изложени на риск от вируси и хакерски атаки.

Поддръжката на Windows XP изтича на 8 април – след тази дата Microsoft няма да пуска обновления на сигурността и да затваря уязвимости. Все още обаче около 29% от персоналните компютри в света работят под управление на старата операционна система.

Изглежда невъзможно в рамките на месец Microsoft да убеди всички потребители да преминат към нова ОС, така че милиони компютри ще станат уязвими на атаки.

Потребителите все пак могат да разчитат на антивирусните решения от външни разработчици. Microsoft също ще продължи да актуализира своя антивирус – Microsoft Security Essentials – за Windows XP.

Коментари по темата: „Известия за ъпгрейд на компютрите с Windows XP”

добавете коментар...

  1. онзи

    Нагл изнудвач, нали трябва да е най-богатия. то това всеки го може и на женския пазар.

  2. AZ

    По лесно е да пуснат пач, които направо да спре ХР. Абе ей микромек, къде е правото на избор. Защо принуждавате хората да ползват каквото не искат. Ако искате да продължи да работи ХР спрете ъпдейтите. Още миналата година трябваше да сте го направили.

Коментар