Huawei ще обновява мрежата на Глобул

„Възнамеряваме да изградим надеждна мрежа с висок капацитет, подготвена за предоставяне на 4G услуги”, заяви главният изпълнителен директор на Глобул - Стейн-Ерик Велан

„Възнамеряваме да изградим надеждна мрежа с висок капацитет, подготвена за предоставяне на 4G услуги”, заяви главният изпълнителен директор на Глобул – Стейн-Ерик Велан

Китайският доставчик на мрежово оборудване за телекоми Huawei бе избран за изпълнител на проекта по обновяване на мрежата на Глобул.

Предвижда се пълна пълна подмяна на съществуващата 2G и 3G мрежа на оператора. Споразумението между двете компании е за петгодишен инвестиционен цикъл и поддръжка за осемгодишен период. Очаква се проектът да приключи към средата на 2015 г.

Това е най-амбициозното начинание на Глобул, откакто телекомуникационната компания беше придобита от Теленор (август 2013 г.). Пълната подмяна и обновление на мрежата ще позволи на оператора да подобри услугите за пренос на данни и покритието, както и да повиши капацитета на мрежата.

„Възнамеряваме да изградим надеждна мрежа с висок капацитет, подготвена за предоставяне на 4G услуги”, коментира главният изпълнителен директор на Глобул – Стейн-Ерик Велан.

Партньорството с Глобул е важно постижение за Huawei България, заяви от своя страна Джим Лу, президент на Huwaei за Централна, Източна и Северна Европа. „Ще продължим да увеличаваме инвестициите си в България, като открием нови работни места и разширим сътрудничество с местни компании, за да изпълним своите ангажименти към Глобул”, допълни той.

Коментари по темата: „Huawei ще обновява мрежата на Глобул”

добавете коментар...

  1. Иванов

    Какво бързаш толкова бе Радо!

    Докато го пуснат 4G отдавна няма вече да е актуално и ще избиват от такси и договори ще мамят дори пенсионерите от нищо не ги е срам – направо по-добре да го пропуснат изграждането на 4G-то, ама не те са алчни вампири.

    Каквото G да сложат смислен и изгоден за потребителя договор НЯМА да видиш от МОБИЛЕН оператор за МОБИЛЕН Интернет!

  2. Rado

    Айде дано стане по-бързо, че интернета им е много зле в момента !

Коментар