Смартфон с Е-Ink дисплей показан на CeBIT 2014

Дисплеят на Midia InkPhone може да поддържа изображението, дори при напълно разредена батерия

Дисплеят на Midia InkPhone може да поддържа изображението, дори при напълно разредена батерия

Производителят на мобилни устройства Onyx показа на изложението CeBIT 2014 в Германия прототип на смартфон с екран от типа E-Ink, използван обикновено в четците на е-книги.

Midia InkPhone се отличава с дълго време за автономна работа – до две седмици, по данни на разработчика. E Ink екранът е монохромен, с добра читаемост на пряка слънчева светлина и ниска консумация на енергия – само при обновяване на изображението.

Дисплеят на Midia InkPhone има диагонал 4,3 инча, но резолюцията не се съобщава. Устройството се захранва от батерия с капацитет 1800 мАч. Изображението може да остане на екрана дори при напълно разредена батерия.

Смартфонът стъпва на процесор Rockchip с тактова честота 1,0 GHz, допълнен с 512 MB оперативна памет и 4 GB вградена флаш памет, която може да се разширява чрез карти във формат microSD.

Onyx Midia InkPhone е предназначен за потребители, които търсят базова функционалност и може да замени джобните четци на е-книги. Очаква се на европейския пазар през април на цена около 140 евро.

Коментар