Продължава проектът „БКТ Старт”

bct-logos

Изпълнението на проект „БКТ Старт”, който  се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и от националния бюджет на Република България, се удължава с шест месеца.

Съгласно одобреното от страна на МИЕ искане, срокът за изпълнение на договора се променя от 12 месеца на 18, като така проектът ще завърши през началото на месец септември 2014 г., а не на 11 март 2014, както бе планирано първоначално.

Повод за допълнително споразумение към договора е забавянето на изпълнението на една от дейностите по проекта – създаване на интернет и интранет сайт и рекламен клип, поради прекратена тръжна процедура. Удължаването на срока за изпълнението на договора ще даде възможност да се завърши и тази дейност и по този начин ще бъдат изпълнени всички дейности по проекта и ще се изпълнят всички заложени резултати.

Бенефициент по проекта е сдружение „Български клъстер телекомуникации”.  Към момента са изпълнени следните дейности по проекта:

По Компонент 1: Създаване на административно тяло на клъстера чрез назначаване на двама души на безсрочни трудови договори на непълен работен ден; Визуализация на проекта – изработени са 400 бр. рекламни брошури; 2 броя банери; публикуване на статии в специализирани медии;

По Компонент 2: Организиране на три конференция на следните теми: „Представяне на българските производители на телекомуникационно оборудване пред държавната администрация и големи корпоративни клиенти и идеите им за бъдещо развитие”, „Представяне от българските търговски представители на възможностите за бизнес в чужди държави” и „Информационните и комуникационни технологии като двигател за конкурентоспособността на клъстерите”; Участие в международни изложения и панаири: участие в Broadband World Forum Europe 2013 (15-17.10.2013) в гр. Амстердам, Холандия.

Изграденото административно тяло работи ежедневно за нуждите на клъстера. От началото на изпълнението на проекта се е увеличила членската маса на клъстера, той е станал по-разпознаваем и търсен партньор.

Проект № BG161PO003-2.4.01-0033-C0001 (К-02-21/ 12.03.2013г.) „БКТ Старт” се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и от националния бюджет на Република България.

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от сдружение „Български клъстер телекомуникации” и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Договарящия орган.