Потребители се размечтаха за Windows XP Second Edition

Потребителите харесват XP, защото е лесна и все още забавна за използване

Потребителите харесват XP, защото е лесна и все още забавна за използване

На фона на непрестанни опити на Microsoft да убеди потребителите на Windows XP да преминат към по нова операционна система, някои от тях мечтаят за… Windows XP Second Edition.

В коментарите на форума Microsoft Community се лансира идеята за SE версия на вече 13-годишната операционна система. Аргументът е, че много потребители се страхуват да преминат към объркващия интерфейс на Windows 8.1 – платформата, която Microsoft препоръчва горещо при миграция от XP.

„Аз лично бих се радвал да има второ издание на Windows XP. Обичам потребителския интерфейс на Windows XP и всичко свързано с него. Вашите корпоративни клиенти също използват Windows XP и се държат за нея, защото софтуерът им зависи от нея”, казва един от коментаторите във форума.

Домашните потребители харесват XP, защото е лесна и все още забавна за използване. „Обичам я по всички тези причини. Аз съм напреднал потребител на Windows и когато излезе Windows 8, тя ме обърка много, защото потребителският интерфейс беше различен”, споделя друг от коментиращите.

„Ако създадете второ издание на XP, сигурен съм, че вашите потребители ще купят до 200 милиона или повече лиценза в първите няколко месеца”, вярва един от коментиращите. „Знам, че ще купя [Windows XP Second Edition] за всички мои сегашни компютри. Имам Windows XP на виртуална машина и виждам защо всеки я обича. Така че, моля ви създайте Windows XP Second Edition”.

Идеята среща голямо одобрение във форума, но е повече от очевидно, че Microsoft няма да предприеме подобен ход. На 8 април компанията ще прекрати поддръжката на Windows XP и вече многократно предупреди потребителите да обновят системите си до Windows 8 и 8.1.

Коментари по темата: „Потребители се размечтаха за Windows XP Second Edition”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    616 много смело почна да изброяваш! Matlab си има версия за Linux. Изобщо казано сериозните научни продукти имат по-поддръжани Linux версии, защото Linux се ползва повече в научната област.

  2. 616

    Win98 SE беше хит… Поне в белите държави. Тук едва ли някой си го е купил…

    WinXP SE също ще е хит. Едва ли някой, който сега ще си купува лаптоп ще вземе 8-ца вместо ХР SE 😉

    На корпоративно ниво ще е трудно да се мигрира към Линукс, ако потребителите използват специализирани Win-базирани софтуерни пакети като SAP, AutoCAD и производните му, SolidWorks, CATIA, ProEngineer, SolidEdge, Photoshop и фамилия, Corel и фамилия, Archimed фамилията като eDoc, eProcess, GIS, ArchiCAD, ProArchitect, Nemetschek, MathCAD, Matlab, Maple, ARIS; и така нататък (да не говорим за BuildingManager). На доста от изброените WINE не помага….

    От изброените по-горе не съм човъркал (поне от любопитство) само SAP и GIS, така че знам за какво се използват всички суперскъпи програмни пакети от списъка 😉

  3. Anonymous

    Saevar, проблемът е много по-дълбок, отколкото Win+R. На корпоративно ниво изнудването за Windows 8 създава катаклизъм, който никой доброволно не иска да си причини, само за да угоди на печалбарския мерак на M$. Политиката на извиване на ръце, който причинява многомилионни загуби на клиентите е действителния проблем.

    Каквито и сладки приказки да се приказват, принудата за безсмислена смяна на на един работещ и напълно изпълняващ предназначението си продукт, е пълно незачитане на интересите на клиента, в името на… да си го кажем направо – грубото пребъркване на джобовете му. При условие, че M$ се държи некоректно към тези, които го хранят, логично е тези, които взимат решенията, да се огледат за алтернативи. Преминаването към Линукс е по-скъпо, от мигриране към нова версия на Уиндоус, но е еднократен разход, след който фирмата печели свободата, да не бъде изнудвана повече.

  4. Петър

    Марто, нека си стои там IE6 в новото издание на XP няма да пречи нали и най-новите версии на Firefox вървят под XP така че всичко е перфектно.

  5. Мартин

    Непременно да сложат и IE6… с по хубави иконки 😀 😀 😀

  6. Saevar

    “Аз съм напреднал потребител на Windows и когато излезе Windows 8, тя ме обърка много, защото потребителският интерфейс беше различен”, споделя друг от коментиращите” е тва ако е напреднал потребител .. аз просто нямам думи, всеки напреднал потребител трябва да знае Win+R или само Win ….. тези които незнаят как се използва това просто да не се наричат напреднали потребители че само се излагат, тва ако всеки го знае няма да има проблеми с новия интерфейс и няма да се оплаква следователно ……

Коментар