iOS 7.1 дойде с CarPlay и подобрен Siri

Голямата новина в iOS 7.1 е инфотейнмънт функцията CarPlay, която скоро ще стане достъпна в избрани модели коли

Голямата новина в iOS 7.1 е инфотейнмънт характеристиката CarPlay, която скоро ще стане достъпна в избрани модели коли

Apple пусна за даунлоуд новата мобилна операционна система iOS 7.1 с дълъг списък от характеристики и подобрения, вкл. CarPlay и развити Siri възможности.

CarPlay е новата инфотейнмънт система на Apple, която собствениците на коли Ferrari, Mercedes-Benz и Volvo скоро ще могат да ползват. Платформата позволява на потребителите да свържат техните iPhone устройства към системата на колата и да използват приложения като телефон, музика, карти, съобщения и аудио.

С появата на iOS 7.1, потребителите на Apple ще могат също да контролират с помощта на Siri сензорния екран на колата и различните бутони. Гласовият помощник вече има по-естествено звучене на английски, китайски и японски.

Apple е добавила ново поле за търсене в iTunes Radio, над Featured Stations, което може да се използва за създаване на станции на базата на любими изпълнители или песни.

Подобрено е също приложението Calendar, в което е добавена опция за показване на събития на месечна база, както и почивни дни, специфични за различните страни.

Камерата предлага настройки за автоматично разрешаване на HDR за iPhone 5s, поддръжка на iCloud Keychain в допълнителни страни и автоматично изтриване на FaceTime известията, когато потребителят е отговорил от устройство, различно от iPhone.

iOS 7.1 коригира множество бъгове, открити в предходната версия. Apple обещава повишена производителност за iPhone 4, както и подобрено разпознаване на пръстови отпечатъци чрез Touch ID

Коментар