Microsoft насърчава ИТ предприемачите у нас

Microsoft ще осигури витална бизнес среда за младите предприемачи в партньорство с Eleven и LAUNCHub, зяви Петър Иванов

Microsoft ще осигури витална бизнес среда за младите предприемачи в партньорство с Eleven и LAUNCHub, зяви Петър Иванов, изпълнителен директор на Майкрософт България

Microsoft ще насърчава предприемачеството в сферата на ИТ в България и региона на Централна и Източна Европа (ЦИЕ) в партньорство с инвестиционните фондове Eleven и LAUNCHub.

Корпорацията работи с двете организации от създаването им през 2012 г., подпомагайки стартиращи компании чрез менторство, технологични ресурси и бизнес контакти.

Обявеното днес партньорство на Eleven и LAUNCHub с Microsoft Ventures има глобален обхват. Първоначално то ще се фокусира върху идентифициране на стартиращи компании от региона на ЦИЕ, чиито проекти имат потенциал за пазарна реализация и растеж.

Microsoft ще предостави свои международни експерти, които да се включат в менторските програми на двата инвестиционни фонда, и ресурси за стартъпите, вкл. софтуерни инструменти, тестови устройства и поддръжка в подготовката на проектите им за представяне на международни пазари.

И двата фонда са партньори по YouthSpark програмата на Microsoft BizSpark, която предоставя софтуер и поддръжка на стартъпи. Eleven и LAUNCHub могат да селектират и предлагат компании, които развиват SaaS проекти, за получаване на допълнителни облачни ресурси от BizSpark.

„Радвам се, че Microsoft намира съмишленици като Eleven и LAUNCHub в стремежа си да осигурява витална бизнес среда за младите предприемачи, защото те са част от МСП общността, която осигурява работа на над 87 милиона души в региона на Европа, и са източник на технологични иновации, които развиват не само ИТ сектора, но и обществото ни”, коментира Петър Иванов, изпълнителен директор на Майкрософт България.

Коментари по темата: „Microsoft насърчава ИТ предприемачите у нас”

добавете коментар...

  1. :o)

    “чиито проекти имат потенциал за пазарна реализация и растеж.”

    🙂 на това му се вика помощ, продай идеята си отрано, за да спечелим НИЕ от нея после вовеки…

Коментар