България участва в състезание на НАСА

Предизвикателствата за решаване тази година ще са в областите „Образование” и „Данни”

Предизвикателствата тази година ще са в областите „Образование” и „Данни”

България ще участва за втора поредна година в международното състезание „NASA International Space Apps Challenge” – предизвикателтво за иновативно мислещи, талантливи и амбициозни хора от всички възрасти да решат наболели глобални проблеми.

Тази година организатори и домакини на „Space Apps Challenge 2014” – България са Техническият университет – София и ПМГ „Академик Никола Обрешков” – Бургас, наред с близо 100 локации в целия свят. Технологичната компания Булсатком ще бъде партньор на състезанието.

NASA International Space Apps Challenge е глобално състезание в стил „хакатон”, насочено към програмисти, разработчици, инженери, технологични специалисти, дизайнери, изследователи, предприемачи и всички, които имат желание и мотивация да дадат своя принос в решаването на глобалните проблеми в света.  Участие могат да вземат екипи от всички възрасти, ученици, студенти, професионалисти и експерти.

Предизвикателствата за решаване тази година ще са в контекст на областите „Образование” и „Данни” и ще попадат в една от следните категории: роботика, космически технологии, пилотируеми космически кораби, глобални климатични промени, астероиди.

Екипите сами ще решават какви решения да разработят – приложения с отворен код на ниво концепция, прототип или завършено решение за пазарна реализация. Регистрацията за участие е отворена за всички желаещи на официалния сайт на състезанието.

Коментари по темата: „България участва в състезание на НАСА”

добавете коментар...

  1. симо

    време в България правителството да задвижи нещата за собственна космическа програма, независима от другите. Достатъчно умни и с въображение и ентусиазъм хора има в България за да се реализира това. Аз правех малки йонни двигатели на цена на материалите под 30 лева за бройка, е недодялани са ама работеха колкото да покажат принципа най-вече. Щом аз мога могат други. Сам си направих цялата еьпериментална установка както и вакуумната инсталация и така. Време е да се вземем в ръце …

  2. Saevar

    добре де колега тогава на кого на руснаците ли да дават идея или на китайцете… ?не са ли всичките един дол дренки?

  3. симо

    не се занимавите с наса !!! аз бях в surrey space centre в Англия което се води най-добрия центар за космически разработки и обучение на студенти в Еропа разбира се сле Европейската КОсмическа Агенция. Крадат от студентите на поразия то даже тва им е основното и за една стипендия или малка заплата вземат проекта дето е разработван години. Наса са много по зле и много по нагли в кражбите. Просто не си струва да работите с тях и да си давате идеите.
    Поздрави и Умната 🙂

Коментар