Canonical: Пред Windows сме в тъч приложенията

„В Windows 8 се работи много по конвергенцията, но ние сме по-специални”, казва Марк Шатълуорт

„В Windows 8 се работи много по конвергенцията, но ние сме по-специални”, казва Марк Шатълуорт

Марк Шатълуорт, основател на Canonical, смята, че операционната система Ubuntu може да предложи по-добро потребителско изживяване от Windows.

Целта на Canonical, разработчик на Ubuntu, е да постигне пълна конвергенция на всички устройства – било то персонален компютър, таблет или смартфон. Шатълуорт вярва, че неговата компания може да свърши тази работа по-добре от Microsoft, която влага много усилия в това направление, както и Apple с нейната iOS. Предимство на Ubuntu също така е фактът, че платформата е достъпна безплатно.

„Ние не сме сами в това начинание. Ако погледнете Windows 8, там се работи много по конвергенцията, но ние сме по-специални”, казва Шатълуорт. По неговите думи, сензорните приложения за Ubuntu са по-добри от тези за Windows.

Ако Canonical запази високото темпо на разработки, конвергенцията, за която говори Шатълуорт, ще стане факт много по-рано, отколкото биха успели да направят същото Microsoft или Apple.

Коментари по темата: „Canonical: Пред Windows сме в тъч приложенията”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    Че с интерфейса си унити Canonical станаха в тъч си е почти очевидно. Но скоро може и в аут да отидат, както са я подкарали. Толкова скапан продукт е това. Като функционалност, не като качество на реализацията.

Коментар