Fujitsu предприе глобална реорганизация

Промени във Fujitsu целят подобряване на глобалния мениджмънт и по-бързо вземане на решения

Промени във Fujitsu целят подобряване на глобалния мениджмънт и по-бързо вземане на решения

Японският гигант Fujitsu обяви днес, че ще ускори глобализацията на своя бизнес, създавайки нова организационна структура от пет региона – EMEIA (Европа, Близък изток, Индия и Африка), Америка (вкл. Северна и Южна), Азия, Океания и Япония.

В допълнение, Fujitsu създава организация за глобални доставки, наречена Global Delivery. Тя ще интегрира услугите на настоящата организация International Business и ще отговаря за доставките в световен мащаб, вкл. в Япония. Дейността на International Business ще бъде прекратена на 1 април, 2014 г.

Съществуващите звена за продажби и доставки в рамките на International Business и Япония ще бъдат реорганизирани в пет нови региона. Целта на подобна промяна е да се засили глобалният мениджмънт и да се ускори вземането на решения, поясняват от компанията.

Крос-регионалните организации на International Business, вкл. Решения, Услуги и Бизнес операции, ще бъдат трансферирани в Global Delivery. Тази нова организация ще отговаря за мулти-регионалните сделки и ще промотира продукти и услуги на Fujitsu в глобален мащаб.

Коментар