iOS 7.1 разрежда бързо батерията

Мобилната операционна система iOS 7.1 донесе много подобрения за потребителите на Apple, но не липсват и проблеми.

Новата платформа е по-бърза и стабилна, в сравнение с iOS 7.0. За жалост обаче постъпват оплаквания от потребители, че системата води до ускорено разреждане на батерията и проблеми с Wi-Fi връзките.

Във форумите на Apple се посочват примери за „моментално” разреждане на батерията на iPhone – тя губи до 70% от заряда си за по-малко от 6 часа. Явлението се наблюдава най-вече при използване на Wi-Fi.

Според един от потребителите във форума на Apple, през нощта батерията на неговия iPhone 5s е загубила 6% от заряда си, бидейки в режим на очакване. Като временно решение на проблема някои потребители предлагат изключване на неизползваните услуги и функции, както и ограничаване на броя на приложенията, работещи във фонов режим.

Остава открит също въпросът с нестабилната работа на безжичната връзка Wi-Fi. Засега Apple все още не е коментирала официално оплакванията от страна на потребители.

Коментари по темата: „iOS 7.1 разрежда бързо батерията”

добавете коментар...

  1. Аз

    Да бе… Работи си отлично iOS 7.1. Даже именно батерията в съенд-бай се хаби много ПО-МАЛКО, в сравнение с предишните версии. Който има подобни проблеми, трябва просто да си направи чист рестор и да НЕ връща бекъп, от където може да се върне и проблема.

Коментар