Microsoft обяви стимули за Windows XP потребители

Потребители, които купят нов РС от магазин на Microsoft, получават сериозни отстъпки

Потребители, които купят нов РС от магазин на Microsoft, получават сериозни отстъпки

Ако все още работите на Windows XP, но планирате ъпгрейд към нова ОС, сега е моментът да го направите. В този дух е новата кампания на Microsoft, която дава отстъпки в цените при преход към РС с модерна операционна система Windows 8.1.

Потребители, които купят нов РС от магазин на Microsoft, получават карта-подарък на стойност 50 долара, 90 дни безплатна поддръжка и достъп до софтуер на Laplink за трансфер на данни от Windows XP машини на нови компютри с Windows 8.1.

Отстъпката за лаптопи е $50, за таблети – $70, а за компютри от типа „всичко-в-едно” достига $300. Подобни отстъпки вероятно ще стимулират много потребители на Windows XP да си купят нов РС с по-съвременна операционна система.

Поддръжката на Windows XP изтича на 8 април, като след тази дата Microsoft няма да пуска обновления и да затваря новооткрити кръпки в сигурността. Това несъмнено ще изложи потребителите на риск от хакерски атаки. В момента около 29% от персоналните компютри в света работят под Windows XP.

Коментари по темата: „Microsoft обяви стимули за Windows XP потребители”

добавете коментар...

  1. Петър

    Това за всяка нова година с нова версия на софтуера да купуваш нов хардуер – става за сапунерки смарт-боклук-фони и таблет-боклуци. Колко малко хора са способни или просто нямат възможност да обновяват мобилните играчки с нова ОС и затова просто ще си купят нов модел.

    Обаче за професионална и сериозна работа на desktop компютри е пълен абсурд и безумие и изнудване.

  2. Ivan

    Отстъпка за модифициран хардуер, който да работи само с Windows и в който да има вграден часовник, който да блокира компютъра веднага след изтичане на софтуерната поддръжка на поредното Windows издание.

    Microsoft вече са направили своите планове с всяка нова версия – нов компютър.

Коментар