Lenovo гони второ място при Android смартфоните

Сделката с Motorola Mobility несъмнено ще укрепи позициите на Lenovo на световния пазар за смартфони

Сделката с Motorola Mobility несъмнено ще укрепи позициите на Lenovo на световния пазар за смартфони

Китайският компютърен гигант Lenovo атакува второто място на пазара за смартфони с Android. За постигане на тази цел ще помогне поглъщането на Motorola Mobility, компания на Google и известен производител на смартфони.

В момента Samsung държи около 65% от пазара на Android смартфони, следвана от LG, HTC, Sony Mobile и Motorola Mobility с дялове съответно 7%, 6%, 5% и 4%, по данни на digitimes.com.

Lenovo има силно присъствие в Китай и някои други развиващи се пазари, а Motorola Mobility е добре позиционирана в САЩ и Европа. Сделката между двете компании несъмнено ще укрепи позициите на Lenovo на световния пазар за смартфони. Според тайвански източници, Lenovo скоро ще заеме втора позиция.

По данни на анализаторската компания Localytics, към началото на ноември 2013 г. най-популярният смартфон на база Android е бил Galaxy S3 с дял от 15,1%. След него се нареждат Galaxy S4 (7,4%) и Galaxy S2 (5,2%).

Фаблетът Galaxy Note II държи четвърта позиция с дял от 4,8%. По-сериозни конкуренти на Samsung в Топ 10 са моделите HTC One (1,3%) и Motorola Droid Razr (1,1%).

Коментар