Започват продажбите на 8-гигабайтов iPhone 5c

По-евтина версия с iPhone 5C с вградени 8GB памет се очаква да стимулира търсенето на смартфона

По-евтина версия на iPhone 5C с вградени 8GB памет се очаква да стимулира търсенето на смартфона

Утре на пазара излиза версия с 8GB на смартфона iPhone 5c. Очаква се устройството да се продава за 509 евро без договор към оператор, като тази цена е с 60 евро по-ниска отколкото на модела с 16 GB вградена памет.

Според AppleInsider, 8-гигабайтовият модел е опит на Apple да повиши търсенето на iPhonе 5C, големи количества от който престояват в складовете на партньори на американската компания. Информацията за по-евтин iPhone 5C е изтекла от документи за вътрешно ползване на немски представител на оператора O2.

Засега все още не е известно как Apple ще процедира с 8-гигабайтовата версия на iPhone 4S. В някои страни моделът се предлага безплатно при сключване на двугодишен договор с телеком оператор. В развиващите се страни пък се продава iPhone 4 със същия обем памет.

По-рано CEO-то на Apple Тим Кук призна, че търсенето на iPhone 5c е под очакваното ниво. Досега компанията не е разкрила колко бройки е продала от смартфона. Като цяло, през четвъртото тримесечие на 2013 година Apple e доставила 51 милиона устройства iPhone, което е с 3,2 милиона повече спрямо продажбите за същия период на предходната година.

Коментар