ASRock подкрепи AMD AM1 с три нови дънни платки

Новите AM1 платки са произведени по технология, която ефективно намаля разстоянията между слоевете и защитава дъната от къси съединения

Новите AM1 платки са произведени по технология, която ефективно намалява разстоянията между слоевете и защитава дъната от къси съединения, причинени от влага

ASRock, един от основните доставчици на дънни платки, подкрепи новата платформа AMD AM1 с три модела дъна – AM1H-ITX, AM1B-ITX и AM1B-M (две Mini-ITX решения и едно Micro ATX дъно).

Платформата AM1 е с нов цокъл за следващото поколение ценово-ефективни APU процесори на AMD. Очакваните съвсем скоро на пазара ускорени процесори ще имат до 4 ядра и интегрирана графика, ще поддържат памет до DDR3 1600MHz и ще носят познатите имена AMD Athlon и AMD Sempron.

В горния край на новата линия AM1 платки на ASRock е моделът AAM1H-ITX с безпрецедентна опция за двойно подаване на захранване. Традиционният захранващ конектор може да се замени с DC-In жак, който ще „тегли ток” от 19-волтови захранващи адаптери.

Дъното разполага и с 24-пинов ATX захранващ конектор, който е съвместим с всеки стандартен захранващ блок. Атрактивното mini-ITX решение AM1H-ITX има 4 броя графични изходи (D-Sub, DVI-D, HDMI, и Display Port) и сериозни възможности за разширение: 4 SATA3 6Gb/s, 4 USB 3.0 портове и полезен mini-PCIe слот за поставяне на Wi-Fi карта.

Новите AM1 дъна са произведени по технология на печатната платка ASRock High Density Glass Fabric (стъклена тъкан с висока плътност), която ефективно помага да се намалят разстоянията между слоевете и защитава дъната от къси съединения, причинени от влага.

Приложена е също технология за защита от пикове в захранването – Full Spike Protection, която предпазва дъното от силни колебания в тока от захранващия блок и от внезапни пикове в напрежението, причинени от светкавица или електростатичен разряд.

Коментар