Всички операции в Gmail вече са защитени с HTTPS

Използването на HTTPS позволява да се защитават данните от достъп на трети лица

Използването на HTTPS позволява да се защитават данните от достъп на трети лица

Google разшири поддръжката на протокола за сигурност HTTPS в пощенската услуга Gmail. Всички действия на потребителите вече ще минават през HTTPS, вкл. при проверка на пощата и изпращане на писма.

С други думи, информацията в Gmail – най-популярната пощенска услуга в света – ще бъде надеждно защитена и когато пътува към сървърите на Google, и при доставката й обратно. При това, без значение дали комуникацията минава или не през публична мрежа Wi-Fi и какво устройство се използва – персонален компютър, телефон или таблет.

Всяко изпратено или получено писмо ще се кодира и при преминаване между сървърите на Google. Това означава, че пощата ще бъде защитена не само по пътя към сървърите, но и когато е на самите сървъри.

Използването на HTTPS позволява да се защитават данните от достъп на трети лица, особено при включване към интернет от обществени Wi-Fi точки за достъп. Gmail поддържа HTTPS от самото си начало, а през 2010 г. протоколът беше зададен по подразбиране.

Същевременно, Google съобщи, че продължава да подобрява достъпността на пощенската си услуга. През 2013 г. Gmail е била достъпна в продължение на 99,978% от времето, т.е. на всеки един потребител средно са се падали 2 часа недостъпност на услугата.

Коментари по темата: „Всички операции в Gmail вече са защитени с HTTPS”

добавете коментар...

  1. :o)

    Всички услуги на Гугъл вече са защитени, освен от самите Гугъл 🙂

Коментар