Google засили контрола над мобилната реклама

Потребителите на мобилни приложения често са атакувани с недобросъвестна реклама. Но ето че интернет гигантът Google, който оперира най-големия магазин за мобилни приложения, взе мерки срещу това явление.

Разработчиците на приложения вече няма да могат да публикуват неподходящи реклами в своите програми, т.е. банери, които по един или друг начин предизвикват нежелани и неприятни усещания в потребителите.

Google публикува обновени правила – изисквания към приложенията, които се  качват в онлайн магазина Google Play. Вече е забранено публикуването на програми с изскачащи рекламни банери, маскирани като системни съобщения, както и известия от приложения. Тези банери по измамен начин подтикват потребителите да кликнат на тях.

Освен това под забрана попадат тактиките за промоции и инсталации, при които се подразбира зареждане на съдържание без уведомяване на потребителя. Забраняват се и различните пренасочвания при кликване, които потребителят не е очаквал.

В допълнение, Google ще ограничи изпращането на SMS спам. И накрая, под зоркото око на интернет гиганта попада използването на еротично съдържание за реклама на порнография. Разработчиците освен това се задължават да разясняват условията за придобиване на съдържание и други продукти вътре от приложенията.

Коментари по темата: „Google засили контрола над мобилната реклама”

добавете коментар...

  1. Иванко-1

    НЯМА да се учудя дори ако получиш на Андроид реклама СМЕНЕТЕ СИ / ОБНОВЕТЕ СИ вашето Windows XP. Вие сте под сериозна заплаха!

  2. дасдасдас

    това е добра новина, защото вчера ми излиза някаква реклама че системата ми е заразена с вирис, натискам на банера и ме прехвърля в някакъв сайт

  3. sda

    никога няма да си купя такова животно… да ти спами реклами и за никакъв дървей не става… и за буклукфоните се отнася… същото нещастие, но на по-висока цена!

  4. Anonymous

    Време беше, голямо сметище от реклама и спам се превърна магазина Google Play!

  5. :)

    Като изпуснеш веднъж духа от бутилката, гони Михаля после… Гугъл пропусна възможността да защити по приемлив начин сигурността на потребителите на системно и организационно ниво и сега нищо вече не е в състояние да върне на Андроид имиджа на сигурна платформа.

Коментар